Manifesta el teu suport

Pots signar per Internet aquesta petició electrónica per manifestar el teu suport al projecte.

Si l’associació/entitat/assemblea/col·lectiu de la que formeu part està d’acord amb el projecte i vol donar suport a l’iniciativa, signeu aquesta petició i poseu-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça electrònica “habitatge18 arroba riseup punt net”.

Si sou una entitat, si us plau signeu/segelleu el full petició entitats incloent el vostre CIF al mail. Podeu enviar-ho a <habitatge18 at riseup.net>.

Si no podeu enviar-ho, podem quedar físicament i recollir les adhesions on sigui necessari.

Els particulars i entitats sotasignants volem manifestar el nostre suport i recolzament a l’Habitatge 18N situat al carrer Hostafrancs número 1-3, però, sobretot, a les famílies desnonades que, abans de quedar-se al carrer, han decidit fer efectiu el dret a l’habitatge donant funció social a pisos que portaven més de tres anys buits.

La greu crisi econòmica i social que patim es reprodueix de forma dramàtica amb el tema de l’habitatge. Cada dia més persones es queden al carrer privades d’un sostre digne, abocades als marges, en una veritable situació d’emergència social. Mentre estadístiques recents assenyalen l’existència de 3.417.064 cases buides a tot l’estat (un 13% del parc total d’habitatges), més de 300.000 famílies han perdut la casa en aquest últims 3 anys a tot l’estat. Catalunya encapçala aquest trist rànquing amb més de 50.000 casos, sobretot a la província de Barcelona, on durant el 2011 s’estan produint 19 desnonaments diaris i s’inicien 24 execucions hipotecàries, amb més de 18.000 desnonaments des de 2008. En aquest context, les polítiques de les administracions han brillat per la seva absència, incapacitat o rigidesa per afrontar degudament la problemàtica. L’habitatge de lloguer social només arriba a l’1%, malgrat que Barcelona disposa d’uns 80.000 pisos buits. L’escassetat del parc públic d’habitatge provoca entre d’altres una burocratització excessiva que dificulta encara més, la situació, ja de per si difícil, dels necessitats de cobertura social i de les famílies de renda baixa.

Aquesta inacció de les administracions ha sigut el detonant per a que l’Assemblea de Barcelona del 15M, a través de l’Assemblea del barri de Sants, passi a l’acció. En aquest context, la recuperació d’un edifici buit i abandonat propietat d’una immobiliària i d’un banc, pel reallotjament de persones en situació d’urgència social té tot el seu sentit i posa en primer pla la possibilitat real de cobrir una necessitat bàsica amb els recursos existents.

Per això, instem a l’Ajuntament de Barcelona i al Jutjat a:

1) Garantir i que es respecti la necessitat d’habitatge a les famílies reallotjades a l’edifici 18N, i pressionar a la propietat perquè no s’engeguin processos judicials en la seva contra.

2) Davant la crisi, els desnonaments i les grans dificultats per accedir a l’habitatge:

  • Entenem que el sol públic és propietat col·lectiva i, per tant, no s’ha de vendre.
  • La VPO és un bé col·lectiu i, per tant, no ha de ser mai de compra perquè suposa la privatització de facto. Tota la VPO hauria de ser de lloguer o fer cooperatives de lloguer en cessió d’ús.
  • Els habitatges buits propietat de la banca i grans propietaris han de ser expropiats i convertits en parc públic de lloguer, en cas de que la persona disposi de sou suficient per pagar-lo.
  • Entenem que la reapropiació de béns amb una funció social no és un delicte. Per tant, entrar en un habitatge buit propietat d’especuladors per resoldre la necessitat de l’habitatge s’ha de despenalitzar.
  • Dació en pagament com a dret per a totes les persones que pateixen la situació inadmissible d’estar perdent l’habitatge però han de continuar pagant el deute contret, deute produït per l’abús i estafa de la banca i immobiliàries. Aprimant sempre la voluntarietat de la major part de les persones usuàries de l’habitatge.

Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB)

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)

Acampada Barcelona

Assemblea de Barri de Sants

Assemblea Indignada 15M de Sants

Centre Social de Sants

Comissió de Veïns de La Bordeta

Plataforma Recuperem Can Batlló

Col·lectiu Maloka

Mujeres Pa’lante

Observatori DESC

La Ciutat Invisible

Col·lectiu Salvem La Colònia Castells

Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample

Assemblea del Raval

Assemblea de Sant Andreu

Assemblea de Les Corts

Assemblea Indignada de Rubí

Comissió executiva del Secretariat d’entitats de Sants-Hostafrancs i La Bordeta

Casal Independentista de Sants

Can Vies

La Burxa- Associació per a l’Impuls de la comunicació popular

Cooperativa Germinal

Associació veïns Badal

CUP Sants Montjuic

Universitat Indignada de Sants

Assemblea de treballadors de Sants

Feministes indignades

El Tatanet

En Lluita

Associació Cultural Revista l’Heura

Radio Resaka

Coop 57

ATTAC-Catalunya

Cornellà sense fronteres

La Repúbli-k de l’Avern

Comissió Audiovisual d’Acampadabcn

Revolta Global – Esquerra Anticapitalista

… i creixent!

Anuncis

3 Responses to “Manifesta el teu suport”

  1. NIVEL PARTICULAR DOY TODO MI APOLLO JESUS DELGADO SALDAÑA

Trackbacks

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: