Crònica de la Trobada del dia 25 + Recordatori propera Trobada

Unes quaranta cinc persones van participar a la trobada per compartir problemàtiques entorn l’habitatge i cercar col·lectivament solucions, que va tenir lloc el dissabte 25 de febrer a Can Batlló, convocada per la comissió d’habitatge de l’assemblea indignada 15M de Sants.

Es van exposar les dificultats de fer front al pagament del lloguer o de l’hipoteca, així com per accedir a un habitatge, en la majoria de casos degut a la falta de feina i als preus abusius d’aquest. Es van compartir diferents vies d’intentar allargar els processos judicials d’impagament, que són executius i no deixen cap escletxa per considerar la situació social de les persones.

Es va plantejar, sobretot, la necessitat de no viure sols el problema ni autoculpabilitzar-se, sinó fer-lo sortir a la llum, cercar suport mutu i formar-se per poder actuar. Tal com va expressar una de les participants a la trobada, “les armes que tenim són el coneixement i la pressió”. Es va decidir actuar col·lectivament per frenar desnonaments i per pressionar els bancs per aconseguir la dació en pagament o la cancel·lació del deute que resta un cop el banc s’apropia de l’habitatge. També es va plantejar la necessitat de fer accions de denúncia pública i social dels casos de mobbing que es van presentar durant la trobada, en els quals els propietaris han intentat fer fora amb tot tipus de pressions als llogaters de renta antiga.

Així mateix, es va debatre entorn l’okupació com una solució legítima al problema de l’habitatge, i es va plantejar la necessitat de discriminalitzar aquesta opció i superar les pors. Una de les participants a la trobada va argumentar que “la por ens paralitza i ens fa dubtar, però si tenim clar l’objectiu, que és la dignitat de les persones, podrem controlar la por. L’okupació dóna inseguretat, però hem d’aprendre noves formes de viure, de conviure i de solidaritat”. Es van valorar positivament experiències d’alliberament d’espais buits per convertir-los en habitatge de persones amb pocs recursos econòmics, com l’edifici 15O i el 18N, aquest darrer desallotjat el passat 30 de novembre. També es va presentar com a legítima l’opció a la que va recórrer un dels participants a la trobada, la reapropiació del propi pis que s’ha quedat el banc després d’un procediment d’execució hipotecària.

Es va acordar trobar-se avui, dimarts 28 de febrer a les 19h a l’Espai Obert (C/ Violant d’Hongria, 71) per  seguir treballant col·lectivament els problemes d’habitatge.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: