L’assemblea d’indignades 15M torna a passar a l’acció amb la reapropiació social d’un habitatge

La manifestacció arribant a Plaça d'Espanya

Les dificultats d’accés a l’habitatge, els desnonaments, l’atur i la precarietat laboral han motivat una nova acció de repropiació social de l’habitatge per part de l’assemblea 15M d’indignats i indignades, que aposta per respostes socials i autoorganitzades a aquestes problemàtiques.

Entorn de 1000 persones s’han concentrat aquesta tarda a plaça Catalunya i han marxat en manifestació fins al barri de Sants reivindicant el dret a sostre per a tothom.

Concentració davant de l'edifici lliberat

La manifestació ha finalitzat amb la reapropiació social d’un habitatge al carrer d’Hostafrancs, que porta dos anys abandonat sense haver finalitzat l’obra, i que pertany a La Caixa de Balears “SA NOSTRA”. Segons informacions de què disposem, la promotora d’aquests immobles, Nyala 2006 SL, es troba endeutada per diferents causes des de l’any 2007, motiu pel qual suposem que van ser adquirits per “SA NOSTRA” -Caixa de Balears- com a forma de compensar el seu deute. L’edifici és un clar exemple de producte de la bombolla immobiliària que ha quedat buit amb l’arribada de la crisi i que no està fent una funció social, sinó especulativa.

Durant el cap de setmana s’acondicionarà l’edifici perquè pugui acollir a diverses famílies i persones que han estat desnonades dels seus habitatges o que tenen els seus membres en atur.

Una acampada davant de l’edifici donarà suport a l’acció. Al llarg d’aquest cap de setmana i la setmana vinent estan previstes diferents activitats de suport, i també de reflexió i intercanvi per generar noves propostes que, com aquesta, permetin passar de la indignació a l’acció.

T’ESPEREM!!

3 Responses to “L’assemblea d’indignades 15M torna a passar a l’acció amb la reapropiació social d’un habitatge”

  1. Comencem a expropiar els bancs? Banc Expropiat de Gràcia
    crida a les assemblees de barri, de poble i a tota aquella gent que està més que indignada

    http://assembleadegracia.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=336

Trackbacks

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: